Engaged blog // Een bloemenworkshop voor je bachelorette party

31 januari op de blog van Engaged.nl ::

" Jennifer Laarman ontdekte een gat in de markt: originele, hippe vrijgezellenfeestjes, die custom made konden worden aangeboden. Daarom bedacht zij bloemenworkshops, zodat zij haar kennis als bloemstylist kon overdragen en de meiden mee te nemen in de ervaring van de bloemenwereld. En dat alles in haar studio in Amsterdam, die ontzettend instagrammable is.

Jennifer Laarman studeerde marketing en was een tijdlang marketingverantwoordelijke voor een bedrijf, maar besloot het roer om te gooien en haar passie na te jagen: bloemstyling. Ze leidde zichzelf als het ware op door mee te helpen in verschillende bloemenwinkels en door workshops te volgen. Met de jaren groeide haar kennis van het vak en daarmee ontwikkelde ze haar eigen stijl. Tegelijkertijd merkte ze dat er in de branche veel mogelijkheden waren: Jennifer zag kansen in de evenementenwereld en wilde daarmee meer bieden dan de gemiddelde bloemenwinkel. Met haar marketingachtergrond was het voor haar geen vreemde stap om voor zichzelf te beginnen. “En dat bevalt nog steeds erg goed! Ik kan helemaal mijn eigen stijl volgen en ik werk samen met wie ik het het leukst heb.”

“Ik doe het graag een beetje anders”

Jennifer noemt zichzelf geen bloemist, maar bloemstylist. In de eerste plaats omdat zij geen geschoolde bloemist is, maar daarnaast ook omdat ze zich echt richt op styling. Dit past zij onder andere toe in haar studio in Amsterdam, die altijd prachtig is gestijld. Hier ontvangt ze vriendinnengroepen of vrijgezellenfeestjes om workshops op maat te geven. Jennifer werkt hierbij altijd met seizoensbloemen en ze speelt in op trends en jaargetijden: zo geeft ze in de winter workshops om winterkransen te maken en in de zomer bijvoorbeeld een workshop bloemenkransen. Jennifer: “Dit zijn geen standaardkransen: ik doe het graag een beetje anders. Met wat lossere takken, waardoor het geheel een speelse en eigenwijze uitstraling krijgt.” Jennifer geeft ook workshops op aanvraag en zelfs op eigen locatie. “Ik ben heel flexibel!”, aldus Jennifer.


So, nog op zoek naar een invulling voor een bachelorette, of een bloemstylist nodig voor je bruiloft? Jennifer is your gal! Neem een kijkje op haar website om meer te weten te komen over haar diensten."

000©DawnBrownPhotography.jpg

Bron: www.engaged.nl // Tekst: Liza de Jonge // Fotocredits: Dawn Brown Photography